HFN Executive

The leading Executive search firm for the financial industry 

HFN Executive is een klankbord voor directies, management en toezichthouders bij de invulling van financiële functies in het hogere kader. Wij gaan met u het gesprek aan om te achterhalen welke stappen u en uw organisatie willen maken. Daar hoort een specifieke kandidaat bij. Dat is het moment dat wij als HFN voor u het verschil kunnen maken. Door het inzetten van onze specialisten stellen wij een profiel samen en nemen we alle zorgen uit handen. We maken gebruik van ons uitgebreide netwerk van Finance Professionals en een team van senior searchers. Wij zijn gespecialiseerd in financiële functies. Wilt u vrijblijvend van gedachten wisselen over een in te vullen positie neem dan contact met ons op via 020-261 7677 of via office@ hfn.nl 

Werkwijze 


Stap 1: Intake

Wellicht de belangrijkste stap. Tijdens deze gesprekken met twee van onze partners verdiepen wij ons intensief in de bedrijfscultuur, organisatiedoelstellingen en uitdagingen aan bod. Wij zelf een finance achtergrond hebben kunnen we relevante vragen stellen en suggesties doen met betrekking tot de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van Risk en Compliance.

Stap 2: Functieprofiel

Na een uitgebreide oriëntatie verwerken we alle relevante informatie in een uitgebreid functieprofiel. We beschrijven zowel de huidige situatie binnen uw onderneming, de taken en verantwoordelijkheden van de kandidaat als de benodigde harde criteria als zachte criteria. Dit functieprofiel vormt na uw goedkeuring de basis van onze search.

Stap 3: Search

De meest geschikte kandidaat is niet actief opzoek. Door market- en candidate mapping brengen wij in kaart waar de meest geschikte kandidaten zich bevinden.
Deze kandidaten vinden wij in ons eigen professionele netwerk en door de inzet van onze gespecialiseerde searchers die de markt goed kennen.

Stap 4: Long list

We maken een eerste selectie op basis van de harde criteria die wij gezamenlijk bepaalt hebben. We dragen dan 8-15 personen aan die voldoen aan de harde criteria.

Stap 5: Short list

Na evaluatie van de longlist nodigen wij ongeveer 5 tot 6 mensen uit voor een langer gesprek met een partner van HFN. Op basis van deze gesprekken dragen we dan 3 tot 4 kandidaten voor.

Stap 6: Selectie 

Van elke kandidaat die wij voordragen maken we een rapport met indrukken, observaties, pluspunten en aandachtspunten. Dit rapport kunt u als input gebruiken voor uw gesprek met de kandidaat. Indien u wenst, ondersteunen wij u bij het nemen van een besluit door te fungeren als klankbord.

Stap 7: Pakket onderhandeling

HFN is de intermediair tussen de opdrachtgever en de kandidaat. Desgewenst kunnen we adviseren over het aan te bieden pakket en een rol spelen bij de onderhandelingen.

Stap 8: Executive Coaching  

We bieden onze opdrachtgevers de mogelijkheid om de kandidaten gedurende het eerste jaar van het dienstverband te laten coachen door een van onze Executive Coaches. Hierdoor is er een extern klankboard en coach die ervoor zorgen dat de bedrijfs- en persoonlijke doelen gemonitord worden.

 

Executive Coaching

Een goede onboarding is belangrijk bij de start van iedere nieuwe baan. Onderzoek laat zien dat de eerste periode in een nieuwe baan cruciaal is. Een nieuwe functie in een nieuwe organisatie vergt het uiterste van iemand. Enerzijds wil je eerst actief observeren, gevoel krijgen voor de cultuur, de mensen en de verhoudingen. Anderzijds is er de druk van het moment waarin je geacht wordt om daadkrachtig te handelen. Ook de organisatie zal aan de nieuwe collega moeten wennen. Deze komt uit een andere omgeving en vaak moet men wennen aan een nieuwe leiderschapsstijl.
HFN heeft een netwerk van professionele en onafhankelijke coaches. Dit zijn Senior Executives die ruime werkervaring hebben in de financiële wereld. Zij begeleiden de onlangs geplaatste kandidaat met advies en zijn voor zowel de directie als de kandidaat een sparringpartner. Door deze coaching vergroten wij de kans op een langdurige synergie tussen organisatie en executive.